Opbevaring og frysning af døde dyrDet er altid bedst at kunne aflevere det døde dyr direkte til konservatoren, som herefter sikrer den rigtige behandling. Dette kan ikke i alle tilfælde praktiseres, derfor skal følgende regler følges:

Indfrysning

Forrådnelse af et dødt dyr starter hurtigt, så indfrysning skal fortages straks efter fundet. På varme dage går forrådnelsen i gang allerede efter 6 timer.
Fugl og pattedyr lægges i en plastikpose, som lukkes tæt sammen, inden den lægges i fryseren.
Sørg for at dyret ligger så naturligt som muligt, således at fjer, ører, hale m.m. ikke bliver knækket sammen.
“Trofæfisk” skal hurtigst muligt efter fangsten indfryses. Er det ikke muligt, skal man holde fisken fugtig, f.eks. med våde klæder.
Ved indfrysningen skal man sikre sig, at fisken ligger naturligt og at finnerne ikke bliver beskadiget. Indfrys fisken i en tæt lukket plastikpose, gerne med det våde klæde beskyttende omkring fiskens finner. (Derved undgås frysetørring.)
Efter indfrysning tages kontakt til konservatoren for nærmere aftale om den videre behandling.

Forsendelse

Hvis det ikke er muligt at aflevere det døde dyr direkte til konservatoren skal der ved forsendelse iagttages følgende regler:

  1. Send ikke dyret uden først at sikre, at modtageren kan modtage pakken. Ring og aftal nærmere.
  2. Send altid i begyndelsen af en ugen, så forsendelsen ikke ligger weekenden over på postkontoret.
  3. Pak altid avispapir eller pap direkte omkring det frosne dyr. Ved optøning undervejs suger papiret fedt og skidt, så det ikke sidder i pelsen.
  4. Sørg altid for tæt lukkede plastikposer uden om, og derefter skal dyret pakkes sikkert ind, så det kan klare en hårdhændet behandling under vejs.

I tvivlstilfælde, så tal med transportøren om regler ved forsendelse af organiske produkter.